Konsten att misslyckas i köket

07.02.2010 kl. 12:42
Det börjar alltid med de bästa förhoppningarna. Idag ska jag lyckas! Idag kommer min biff att smaka precis lika bra som på restaurangen där maten tillreds med kärlek.

Och idag var allting bäddat för succé. Biffarna hade fått stå framme i rumstemperatur, svartpepparregnet haglade ner över biffarna precis som under den stora översvämmningen på Noaks tid och dessutom bankade jag biffarna utav helvete

Blev det en succé? Nej. Kommentaren från den inbjudna lunchgästen:

- Nog är det ätbart även om jag kanske inte skulle kalla det tuggbart.

Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:
du glömde uppenbarligen kärleken. svartpeppar väger inte upp för utebliven kärlek.
niklasgerkman.ratata.fi07.02.10 kl. 17:14
Var är matversionen av Olsen Brothers klassiker när man behöver den!
07.02.10 18:03
Hej! En högstadieklasskompis här, som halkade in på din blogg via Jannes. Han gör reklam för dig, ganska ofta - så man blir ju nyfiken. Bästa tipset för en biff, medium: börja som du gjort nu, sen fram med en stekhet panna, riktigt riktigt het. Massa smör och lite olja i pannan, i med biffen. 8 sekunder på varje sida, ca 8 minuter i 200graders ugn. Klart. Och medium. Full med kärlek. Over and out/Frida
Frida08.02.10 kl. 12:54
Frida, du är fantastisk. Där här vi en förklaring på det diffusa med kärlek i matlagning. Dina ord är min matlagningslag
08.02.10 13:23
Kärlek är inte diffust i matlagning, det är essentiellt. Mat versionen av Olsen Brothers klassiker är nog en torkad sillsmörgås, som sparats i kylskåpet över bäst före datum. Bränn inte smöret, låt biffen vila några minuter före tranchering, packa inte in den i folie, så blir det nog bra.
niklasgerkman.ratata.fi08.02.10 kl. 19:09
Packa inte in den i folie!? Nu pratar du tvärtomspråket i jämförelse med båda kokböckerna jag brukar konsultera. Men, ok. Tror dig. Du har erfarenhet + det faktum att mina biffar kokboksvägen blev misslyckades.
08.02.10 19:25

Trebarnsfar bosatt i förortsdjungeln. Precis som Kent från jeppis så jobbar jag med media, dock med säte i Vasa. Älskar antikrundan och all form av träning. Är jättenördig, fast på ett bra sätt. På ett kreddigt och spännande sätt.

Senaste kommentarer

15.04, 17:56Bloggflytt av x3m.fi/nicke_alden
25.01, 10:34Skavlan av Kati
24.01, 18:58Kungen är far till alla barnen av popcorn.ratata.fi
16.01, 22:35Trotset av lilian
14.01, 20:44Pumping Iron av annehietanen.ratata.fi