Vett och måltidsetikett

24.02.2010 kl. 19:58
Idag under lunchen gjorde en kollega någonting jag inte sett nån göra på mycket länge. Eller det är egentligen en lögn. Barn brukar med jämna mellanrum göra så. Dricka ur soppskålen. Nu var det inte en soppskål det var frågan utan en efterrätt i semiflytande format. Blåbärskräm med en klick grädde i.

Jag förfärades av detta grottmannabeteende.Det är visserligen också en lögn. Så gjorde jag nämligen tidigare. När jag var singel. Innan jag hade en fru. Såna brister brukar med tiden slätas ut. Och tiden är i denna bemärkelse en omskrivning av det kvinnliga släktet.

Men så poängterade denna grottman någonting som fick mig att tänka om.

Varför är det t.ex okej att äta musslor på det sätter vi gör. Vi för skalet till munnen och sörplar. Vi sörplar som om vi aldrig sörplat tidigare. Som om vi försöker göra en FMJ; Suga en golfboll genom en trädgårdsslang. Ingen skam där. Eller varför inte franskisar. De får vi äta med händerna. Till och med slicka bort saltet från fingrarna.

Soppskålen till munnen. Sörpla i dig innehållet - inte okej.
Musslans skal till munnen. Sörpla i dig innehållet - okej.

Mycket märkligt, eller hur?
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:
Tycker inte det är så märkligt, ju större soppskål destu mera stil är det. You have to know the rules before you break them. Dessutom kan man imponera på småbarn till deras föräldrars förträt med olika stiliga regelbrott.
niklasgerkman.ratata.fi24.02.10 kl. 20:47

Trebarnsfar bosatt i förortsdjungeln. Precis som Kent från jeppis så jobbar jag med media, dock med säte i Vasa. Älskar antikrundan och all form av träning. Är jättenördig, fast på ett bra sätt. På ett kreddigt och spännande sätt.

Senaste kommentarer

15.04, 17:56Bloggflytt av x3m.fi/nicke_alden
25.01, 10:34Skavlan av Kati
24.01, 18:58Kungen är far till alla barnen av popcorn.ratata.fi
16.01, 22:35Trotset av lilian
14.01, 20:44Pumping Iron av annehietanen.ratata.fi