Dagens matmässiga outfit

02.03.2010 kl. 09:18
Den fyllda baconlindade kycklingfilén som serverades igår var en succé. Barnen var alldeles till sig av lycka över den kulinariska upplevelsen. Frun var i extas. Pappa njöt av uppmärksamheten.

Ifall du, liksom jag, är en bekräftelsenarkoman och vill imponera med dina köksfärdigheter. Bjud på detta

4 st  kycklingfilé(er), färska

1 burk(ar)  Crème Bonjour Vitlök, (100 g)

6 st  soltorkade tomater i olja

1,5 burk(ar)  crème fraiche, tomat och basilika

1 paket  bacon, (140 g)

 

Pytt

12 st  potatis(ar), äggstora, tvättade och rena

1 st  röd paprika, stor

1 st  squash

1 st  röd lök(ar)

10 st  champinjoner

3 msk  olivolja

timjan

vitlökspulver

svartpeppar & nymalen

salt


Tillagning

Kyckling

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Gör ett snitt i kycklingfileén peta in mjukosten och linda runt bacon. Lägg i ugnsform.

3. Tärna/strimla soltorkad tomat och strö över. Bred över creme fraichen.

 

Pytt

1. Tärna allt i sockerbitsstora bitar- blanda med olja och kryddor (pudra över ett lager av varje krydda) direkt på plåten.

2. Bred ut, och in med det i ugnen strax under mitten.

3. Sätt gallret över pytten och ställ in kycklingen på det.

Låt stå inne 30 min

 

Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:
Haha! Låt mig gissa: Tasteline? Jag har impat på svärföräldrarna med precis samma recept. Det gick hem minsann :) Fast egentligen gillar jag int att kombinera kött med annat kött.
hanna.ratata.fi02.03.10 kl. 09:41
Tasteline är det! Föräldrafällan i digitalt format :) Själv brukar jag heller inte kombinera kött och kött men bacon är ett undantag.
02.03.10 09:43
Jag gillar: "4 kycklingfiléer, färska". Hihi, ja färska får vi hoppas att de är. Jag tänker: kyckling lever. Om du vill variera till nästa gång så ta en inrefilé av gris (en sådan där svans, you know), snitta ett djupt hack genom hela och fyll med favvo mjukosten, linda in svansen med parmaskinka och svisch in i ugnen. Vet inte hur länge men typ tills den är klar. Också en hit! :)
amie02.03.10 kl. 15:17
ah, du tänker på grisballe :). Det provade jag en gång förra sommaren via tips från en vän. Riktigt gott och smakligt namn! Färska låter lite bättre än nyslaktade
02.03.10 15:26
Haha, jepp, grisballe it is. :) Vi brukar kalla det för f*ttstek också, pga dess utseende under tillagningsprocessen. 'Nuff said.
amie02.03.10 kl. 16:37

Trebarnsfar bosatt i förortsdjungeln. Precis som Kent från jeppis så jobbar jag med media, dock med säte i Vasa. Älskar antikrundan och all form av träning. Är jättenördig, fast på ett bra sätt. På ett kreddigt och spännande sätt.

Senaste kommentarer

15.04, 17:56Bloggflytt av x3m.fi/nicke_alden
25.01, 10:34Skavlan av Kati
24.01, 18:58Kungen är far till alla barnen av popcorn.ratata.fi
16.01, 22:35Trotset av lilian
14.01, 20:44Pumping Iron av annehietanen.ratata.fi