Yrkeshumor

23.03.2010 kl. 09:58
Just nu är jag inne i en "springa-till-tandläkaren-en-gång-i-veckan-fas". Förra veckan rotfyllde jag min stackars hörntand och den här veckan fyllde tandläkaren på med mera medicin.

Rotfyllningen tog inte alls ont. Troligen är det en farhåga vi har - helt i onödan. Men det märkliga är att tandläkarna inte pratar om rotfyllning. Enbart om att öppna tanden. Uppenbarligen har de på nån stämma beslutat sig för att skippa ordet rotfyllning eftersom det väcker så många negativa associationer.

Min tandläkare är finsk men vill prata svenska. Även om jag byter språk så envisas hon med att prata svenska. Gott så. Men ibland blir det fel. Som t.ex när hon sade att hon sku bedöva gommen och sade tungan.

- Nu ska jag bedöva tungan och det tar lite ont.

Nåväl, rotfyllning tar inte ont, men efteråt är tanden mycket öm. MYCKET öm.

Har haft värk precis hela veckan. När jag igår kom till henne utspelade sig följande konversation:
-Har du haft ont?
-Ja
-Har du haft svårt att äta?
-Lite...
- Nå, se det som en bantningskur....hahahahaha....hahahaha!

och så skrattade hon och tandskötaren väldigt länge. Svårt bara att delta i skratthysterin när de i samma veva proppade munnen full med instrument.
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Tolv dagar. I tolv dagar har jag gått och väntat. Inte har väl tandläkaren borrat så förskräckligt så att du tynat bort?
Amie04.04.10 kl. 20:25

Trebarnsfar bosatt i förortsdjungeln. Precis som Kent från jeppis så jobbar jag med media, dock med säte i Vasa. Älskar antikrundan och all form av träning. Är jättenördig, fast på ett bra sätt. På ett kreddigt och spännande sätt.

Senaste kommentarer

15.04, 17:56Bloggflytt av x3m.fi/nicke_alden
25.01, 10:34Skavlan av Kati
24.01, 18:58Kungen är far till alla barnen av popcorn.ratata.fi
16.01, 22:35Trotset av lilian
14.01, 20:44Pumping Iron av annehietanen.ratata.fi