Friterade kackerlackor

24.11.2010 kl. 22:49
Idag friterade kollegan D kackerlackor. Jag måste erkänna att jag var mycket skeptisk till tanken att låta ett skadedjur bli en del av mitt väsen.

Snacka om överraskning när det visade sig att friterade kackerlackor är riktigt gott. Smakar som brända popcorn men aning matigare.

Om du vill imponera på dina vänner nästa gång ni samlas för att dryfta svenskfinlands framtid och kulturella avtryck, här har du receptet:




Kackerlacka på Jourens vis

1. Fixa kackerlackor från närmaste djurbutik.
2. Skär av huvudet och stjärten.
3. Avlägnsa benen.

Nu blir du aningen äcklad eftersom alla delar rör sig även om de är frånskilda kroppen.

4. Skär ett snitt längs med ryggen.
5. Fritera i olja i två minuter.
6. Ät hela kackerlackan. Skalet bidrar bara med krispighet.
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:

Trebarnsfar bosatt i förortsdjungeln. Precis som Kent från jeppis så jobbar jag med media, dock med säte i Vasa. Älskar antikrundan och all form av träning. Är jättenördig, fast på ett bra sätt. På ett kreddigt och spännande sätt.

Senaste kommentarer

15.04, 17:56Bloggflytt av x3m.fi/nicke_alden
25.01, 10:34Skavlan av Kati
24.01, 18:58Kungen är far till alla barnen av popcorn.ratata.fi
16.01, 22:35Trotset av lilian
14.01, 20:44Pumping Iron av annehietanen.ratata.fi