Det ska kännas

03.01.2011 kl. 21:11
Ända sedan militärtiden har jag haft ett problematiskt förhållande med läkare. Problematiskt i den bemärkelsen att jag är rädd att slösa deras dyrbara tid med obetydliga krämpor.

BTUT*-sjukan kan vi kalla det för.

Även om jag var sjuk och visste om det så kändes det som en seger när jag gick till sjukstugan och fick diagnosen spräckt trumhinna och lunginflammation. Yes, jag är sjuk och ingen BTUT!

Det här tankesättet har följt med i det civila och ännu känner jag att jag är tvungen att nästan ursäkta mig när jag besöker en läkare. Säger något i stil med:

"Jag ville försäkra mig om att allt är ok, men vill absolut inte ha sjukledigt."

Bara för att visa att jag inte maskar mig. Idag bestämde jag mig för att ändra på det. Kom in på mottagningen, träffade sköterskan och sade att jag har angina.

En timme senare ringde hon och sade att jag inte har angina. Halsen är sjuk, det går nog över.

*BTUT = Befriade från tyngre utetjänst. Befrielsen som tillföll den som hade ont i motivationen.
Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
Jag undrar hur det problematiska förhållandet med läkaren ser ut? Är det on-off eller är det enligt FB-modellen "complicated"? ;)
Eva/ stufa.peppar.fi03.01.11 kl. 21:30
ja nu ska det vara illa före man hasar sej till läkaren, tog mej 6 dagar före jag visade en mycket sjuk bröstmuskel åt läkaren. man e ju man, liksom.
niklasgerkman.ratata.fi03.01.11 kl. 22:17

Trebarnsfar bosatt i förortsdjungeln. Precis som Kent från jeppis så jobbar jag med media, dock med säte i Vasa. Älskar antikrundan och all form av träning. Är jättenördig, fast på ett bra sätt. På ett kreddigt och spännande sätt.

Senaste kommentarer

15.04, 17:56Bloggflytt av x3m.fi/nicke_alden
25.01, 10:34Skavlan av Kati
24.01, 18:58Kungen är far till alla barnen av popcorn.ratata.fi
16.01, 22:35Trotset av lilian
14.01, 20:44Pumping Iron av annehietanen.ratata.fi