Så innerligt svårt

11.01.2011 kl. 18:20
Vi kan dela in maträtter i två grupper. De som inte kan misslyckas och de som kan misslyckas.

Knackkorvssoppa hör till den första kategorin. Oavsett hur du våldför dig på knackisarna eller totalt nonchalerar sopprötterna blir slutresultatet gott. Knackkorvssoppan är failsafe. Detsamma gäller också köttfärssås i alla dess varianter. Så länge färsen är färsk och saltet nära till hands blir det bra.

Det som däremot alltid misslyckas är kött. Kött och omelett. Begriper mig inte på hur människor lyckas göra en omelett som ser aptitlig ut. Mina ser ut som om de varit på studiebesök till Tjernobyl, en katastrofal härdsmälta.

Men ibland måste man ju lätta på vingarna och flyga på kärleken, eller hur Olsen Brothers uttryckte det. Idag serveras köttsoppa. Min första köttsoppa.

Jag har följt receptet till punkt och pricka. Ingen rotfruktsfreestyle eller kryddremix. Ingen.

Nu har soppan kokat i snart två timmar, köttet är hårt, smaken har flytt och potatisen är sönderkokt.

Kött är dömt att misslyckas.
Kommentarer (4)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:
Köttsoppa är failsafe. Ett långkok är avslappnande. Om du inte stressar. Koka köttet mört. OBS, bara köttet. När det är mört, tar du bort det. Koka sen potatis, rotfrukter och vad du nu vill, så att det är klart, i samma spad. Sen lägger du tillbaka köttet. Voila! Kläm i lite skuren gräslök eller persilja så är det bättre än bra!
niklasgerkman.ratata11.01.11 kl. 18:41
Jag håller med föregående talare - men akta att koka köttet FÖR länge. Då blir det segt igen. Och välj rätt köttstycke för ändamålet (alltså långkok). Men om familjen gillar så behöver man nog inte oroa sig. Men kött, det är nog en lite knepig ingrediens att bli du med. Men sen då man kan (biffarna har du ju receptet på redan) så är det bara att tuta och köra.
Högstadie-Frida11.01.11 kl. 19:58
Lät på Joanna att du lyckades med köttsoppan.
lilian12.01.11 kl. 00:03
äntligen, jag e int enda som inte lyckas laga en fin och ätbar omelett! Tack för detta tillkännagivande!
ica12.01.11 kl. 14:01
Ica, det är bara den nietzcheska övermänniskan som kan kreera en fin och ätbar omelett.
12.01.11 17:18

Trebarnsfar bosatt i förortsdjungeln. Precis som Kent från jeppis så jobbar jag med media, dock med säte i Vasa. Älskar antikrundan och all form av träning. Är jättenördig, fast på ett bra sätt. På ett kreddigt och spännande sätt.

Senaste kommentarer

15.04, 17:56Bloggflytt av x3m.fi/nicke_alden
25.01, 10:34Skavlan av Kati
24.01, 18:58Kungen är far till alla barnen av popcorn.ratata.fi
16.01, 22:35Trotset av lilian
14.01, 20:44Pumping Iron av annehietanen.ratata.fi