I de lugnaste vatten...

...simmar schyssta killar med beats!
18-årig vasakille: Joakim Sundqvist
Kollegan Tommy förtjänar props för tipset
12.04.2010 kl. 13:05

Epic fail

Tog en sväng via hesen idag. Vanligvis äter jag aldrig där. Hamburgare ska vara torra, därför väljer jag hellre maccen.

En man framför mig var på dåligt humör. Han hade beställt hem en måltid och uppenbarligen hade personalen glömt att inkludera efterrätten. En glassportion.

Nu var han tillbaka. Den rättmätige glassportionen sku hämtas. Och gärna nån form av kompensation på köpet. Så här kan det inte gå till. Finland är väl ändå inget u-land. 

Problemet var bara att glassmaskinen hade varit sönder i flera veckor. Ingen glass kunde beställas eller köpas. Både i presens och i imperfekt. 

Med svansen mellan benen gick mannen mycket raskt ut ur restaurangen.

Som min producent petter skulle formulera det:

pwned!

05.04.2010 kl. 19:37

Nyheter Carmen-style

Klockan är lite för tio. Bara jag och Kati är på jobb. Kati håller på att värma upp rösten. Som en operasångare i logen strax innan konserten.

Idel "Aaaahhhh" varvas med "hööööööööööhhhh"

Tur att hon satsade på nyheter och inte opera. För opera kan jämföras med att bli knivhuggen i ryggen och sjunga istället för att blöda.

Nyheter är däremot viktigt. Som vatten och tandpetare.
05.04.2010 kl. 09:56

Yrkeshumor

Just nu är jag inne i en "springa-till-tandläkaren-en-gång-i-veckan-fas". Förra veckan rotfyllde jag min stackars hörntand och den här veckan fyllde tandläkaren på med mera medicin.

Rotfyllningen tog inte alls ont. Troligen är det en farhåga vi har - helt i onödan. Men det märkliga är att tandläkarna inte pratar om rotfyllning. Enbart om att öppna tanden. Uppenbarligen har de på nån stämma beslutat sig för att skippa ordet rotfyllning eftersom det väcker så många negativa associationer.

Min tandläkare är finsk men vill prata svenska. Även om jag byter språk så envisas hon med att prata svenska. Gott så. Men ibland blir det fel. Som t.ex när hon sade att hon sku bedöva gommen och sade tungan.

- Nu ska jag bedöva tungan och det tar lite ont.

Nåväl, rotfyllning tar inte ont, men efteråt är tanden mycket öm. MYCKET öm.

Har haft värk precis hela veckan. När jag igår kom till henne utspelade sig följande konversation:
-Har du haft ont?
-Ja
-Har du haft svårt att äta?
-Lite...
- Nå, se det som en bantningskur....hahahahaha....hahahaha!

och så skrattade hon och tandskötaren väldigt länge. Svårt bara att delta i skratthysterin när de i samma veva proppade munnen full med instrument.
23.03.2010 kl. 09:58

Barnprogram

BUU-Klubben är heligt hos oss. Kl 18.00 på kvällsidan ljuder jingeln. Men redan 17.30 bänkar sig barnen framför teven. Det är så viktigt att de inte missar nåt. Inte en enda sekund.

Först ser de tredje statsmakten. Ett debattprogram med klös - i sann finlandssvensk anda. Efter det ett kort nyhetsinslag och BUU-börjar.

Ifall Cesar är programledare så hoppar de runt och skriker "jippii". Alla andra är nog också bra, men Cesar är kejsare i kungariket BUU.

Och det gäller att tassa tyst omkring i huset. Ifall jag är för högljudd under Tredje Stasmakten ropar den äldre: "tyst pappa, jag försöker lyssna".
22.03.2010 kl. 18:49

Träning

Förr i tiden tränade jag väldigt mycket på gym men när min äldsta son föddes så slutade jag. Istället fokuserade jag på kondition och uthållighet.

Men nu har jag börjat gå på gym igen. Älskar känslan som infinner sig i duschen. När du är så slut i armarna att schamponeringen känns som ett maratonlopp.
22.03.2010 kl. 08:56

Fredagskväll

Jag sitter i soffan i mysmundering och dricker en öl. Min fru står snett bakom mig på en crosstrainer och springer på stället. Lite ångest får jag, men det är lugnt. Om en stund ska jag sätta igång.

Öl och träning, så byggs en förortskropp!
19.03.2010 kl. 21:19

Chat roulette

Chat roulette lär vara hett. Här i en lite annorlunda tappning

19.03.2010 kl. 15:42

Livscykeln

Idag har jag uppvaktat ett par som just fått en baby, köpt blommor till en nybliven 30-åring och skickat kondoleanser i form av blommor till en familj i sorg. Början, mitten och slutet på livet på en och samma dag lämnar kvar en märklig känsla i kroppen.
18.03.2010 kl. 19:05

Lukt och sånt

Ska just få en gäst till redaktionen, men min kollega Nicke har slängt en übermöglig mjölkförpackning i skräpkorgen.

Nu stinker hela korridoren värre än den enskilda beväringens underkläder efter en veckas läger.

Det sägs att vi inom loppet av tre sekunder bedömmer vad vi tycker om någon eller något när det gäller det första intrycket.  Dessa tre sekunder kommer att bestå av följande tre ord: Fan. Vilken. Lukt.

Tre sekunder! En tjej hinner knappt en kolla in killens häck på den tiden. För det är det ni gör, tjejer. Objektifierar oss. Produkttestar oss. Somliga går till fullt pris, andra reas bort.
18.03.2010 kl. 15:45

Tandläkaren

När tandläkaren öppnar din mun och säger "oj,oj,oj" då vet du att allt inte står rätt till.

En rotfyllning senare och läget är under kontroll.
17.03.2010 kl. 14:42

The Scent of Seamen

Min faffa hade rätt. Old Spice kommer igen!
Det bör tilläggas att hela reklamfilmen är filmad i en tagning. Helt sant. 80 försök innan de lyckades.
16.03.2010 kl. 12:21

I taxin

Helgen i skärgården, på söndag födelsedagskalas för minstingen och måndagen i Helsingfors. Nu börjar farandet och flackandet ebba ut.

Har dock ändrat min uppfattning om en grupp av personer, nämligen taxichaufförer. De är så sympatiska och bekvämt pratglada. Inte alls arga, tysta eller sådär arrogant dömande.

Ända tills min producent steg in i taxin. Här hade vi världens diskussion på gång om fylletanter från landsbygden som int visste var de bodde och på ett ögonblick dog konversationen ut.

Det kändes som en liten film om manlig vänskap abrubt tog slut. Videospelaren åt upp bandet. Vad hände sen? En fråga som nu aldrig kommer att bli besvarad.

Det var bara han och jag. Ända tills den tredje parten förstörde allt vi byggt upp.
16.03.2010 kl. 09:50

Dad's back in town

Tillbaka efter en 24-timmars man cave-special i skärgården. Tanken var att vi skulle spela hela natten lång men  redan 00:17 hördes idel snarkningar.

Vilket egentligen är bra med tanke på att vi förbereder barnkalas som bäst. Jag fattar alla viktiga teoretiska beslut medan min fru gör det praktiska som att baka, städa och duka.

Det är viktigt med jämställdhet
14.03.2010 kl. 12:53

Härliga högstadiet

Jag tvingade min kollega Nicke att spendera en dag i högstadiet. En tid de flesta minns med tre delar skräck och en liten del förtjusning.

Och högstadieeleverna var inte nådiga: bl.a blev han kallad spetsbög vid rökrutan.

Stackars Nicke som blev totalt nedtryckt av pubertala tonåringar. Som visserligen var två huvuden längre än honom.

Fortfarande är frågan öppen: Finns det på riktigt nån som minns högstadietiden som en trevlig, mysig och framför allt rolig tid?
12.03.2010 kl. 14:52

Trebarnsfar bosatt i förortsdjungeln. Precis som Kent från jeppis så jobbar jag med media, dock med säte i Vasa. Älskar antikrundan och all form av träning. Är jättenördig, fast på ett bra sätt. På ett kreddigt och spännande sätt.

Senaste kommentarer

15.04, 17:56Bloggflytt av x3m.fi/nicke_alden
25.01, 10:34Skavlan av Kati
24.01, 18:58Kungen är far till alla barnen av popcorn.ratata.fi
16.01, 22:35Trotset av lilian
14.01, 20:44Pumping Iron av annehietanen.ratata.fi