Saknad

Jag är jättedålig på att visa känslor. Dessutom har jag svårt med svaghet. Om någon i min omedelbara omgivning mår dåligt, vet jag inte riktigt hur jag ska hantera det.

Jag är uppfostrad i en miljö där febertermometern avgjorde ifall du var sjuk eller ej.

Nu har min fru varit borta i fem dagar och jag saknar henne, Sängen känns så tom, det är ingen som inte skrattar åt mina dåliga skämt. Dessutom har  ett glas gått sönder (igen) och ingen som påpekar att jag snart har haft sönder hela bröllopsservisen.

Saknar dig Anna. Puss din brunbrända tigrinna!
02.02.2010 kl. 12:51

Greed is Good

Okej, ingen ville fråga nåt. Skitstil. Här har jag bloggat i en kortare evighet och ingen bryr sig. Nu förstår jag hur Gordon Gekko känner sig när han kommer ut ur finkan.

Trailern till Wall Street 2:an har nämligen släppts. Det här blir en höjdare, gott folk
02.02.2010 kl. 09:04

Frågestund (alldeles för tidigt)

Det kan hända att jag har fel, tyvärr är jag en nybörjare som bloggat blott en vecka. Men jag tror att det är ett ganska stort steg för en bloggare att ha en frågestund. Att han/hon är är så "du"med sina läsare och dessutom är läsarna genuint intresserade.

Jag tror att som bloggare måste du vara rätt så stor och populär innan det är kosher att ha en frågestund. För finns det nåt värre än att ingen vill fråga nåt och ingen bryr sig.
Dessutom måste du högst antagligen rättfärdifa frågestunden: "Eftersom ni frågar så många frågar så tänkte jag ta alla på en och samma gång...osv"

Säkerligen är det många bloggare som funderar ifall tiden är mogen. Vågar jag ta detta jättebloggkliv?
Janne Grönroos har t.ex inte gjort det ännu även om han fiskar efter tillåtelse. De senaste veckorna har han sonderat terrängen och jag lovar att han undrar ifall tiden är mogen.

Jag har bloggat en vecka. Det är mycket kort tid och jag har väldigt få sidvisningar. 2200 mot t.ex Jannes 150 000ish

Även om det är fel, men för att hjälpa semistora bloggare som funderar ifall de vågar ta klivet över till en mycket intim stund med sina läsare, så tänkte jag ta tillfället i akt och inleda en frågestund

Fråga vad du vill, om du vill. Jag har bloggat i exakt en vecka och förstår att du är skitintresserad att veta allt om mig.

Plita ner dina tusen frågor i kommentarsfältet, så lovar jag spendera hela nästa dag med att besvara alla.

Och om du är ointresserad av mig, så kan jag nog också lösa dina problem, ifall du har några. Dock inga som kräver medicinering.
01.02.2010 kl. 22:46

Tecken på att mamma är borta

Jag vet inte hur många gånger jag har påpekat att barnen inte får gå på bordet. Uppenbarligen är jag ingen auktoritet att räkna med.

Anarki råder hemma hos oss när mamma är borta

01.02.2010 kl. 18:41

Martin Timell

Martin Timell besökte en gång i tiden vår redaktion. Med sina knivskarpa ögon för hantverk noterade han diverse fel och brister. Allt hade han inte tid att fixa, men åtminstone någonting

01.02.2010 kl. 17:08

Sveriges kåtaste 77-åring

Nedanstående klipp hör till en av mina absoluta favoriter. Golge verkar vara en så mysig gubbe, kunde vara min eller din farfar. Men Golge är är inte som din farfar. Golge är pervers.

Golge är Sveriges kåtaste 77-åring

Ge klippet en chans. Det är så surrealistiskt så man tror att det är ett skämt

31.01.2010 kl. 21:45

Ett förtydligande

Jag vet inte riktigt hur andra familjer och syskonskaror sköter och vårdar sina relationer men i min familj så tävlar vi. Allt är en tävling. Vi har tre olika vedklyvningsapparater vid sommarstugan; en vanlig yxa, ett lod och en halvautomatisk. Tillsammans hugger vi och, förstås, tävlar.

Förra sommaren gjöt vi en officiell kulstötningsring (2,135 m i diameter) alldeles invid vår beachvolleyplan (8x8 m). båda håller OS-kvalitet (nästan).

Dessutom har vi en årligen återkommande olympiad med en villagranne. Finland vs Sverige i den så kallade kummelöroaren.

Och när vi hela familjen var i Thailand blåste det riktigt ordentligt en dag. Vågorna närmade sig två-tre meter. Då gick vi alla ut i havet och tävlade om vem som kunde stå stilla när vågen kom.

Konsten att tävla sållar inte enbart angnarna från vetet, dessutom vårdar den familjerelationerna (så länge du inte alltid är den som förlorar).
31.01.2010 kl. 20:13

3 amigos i förortsdjungeln

Besökte Tropiclandia igår. Men inte med barnen, utan med bröderna. Tjejen i kassan såg lite konfunderad ut när en 28-åring och två 40-åringar anländer utan barn. Iofs har vi alla barn, men saken är den att det int är samma sak.

Om vi åker med barnen till Tropiclandia så håller jag en unge i famnen och paddlar stillsamt.

Om vi åker med bröderna så kan vi tävla i rutchbane FM (familjemästerskapen)

Så här blev slutställningen

Brons: Magnus 9,79
Silver: Nicke 9,54
Guld: Pati 9,47

Jag skyller förlusten på vikten. Jag är 20kg lättare och det lär inverka på farten, har jag bestämt mig
31.01.2010 kl. 11:52

Nåt för helgen

Detta är min feelis låt. Somliga (Janne Grönroos) lyssnar på Al Pacinos tal till spelarna i filmen Any Given Sunday. Andra lyssnar på Mötley Crües Kickstart My Heart.

Jag lyssnar på Sin with Sebastians Shut Up and Sleep With Me

Collini out!
29.01.2010 kl. 15:38

Katten Mingus

Jag har en katt som heter Mingus. Mingus är en Cornish Rex - det betyder att han kostade 500e men i gengäld så löser han inga hår.

Problemet är bara det jag och Mingus kommer int överens. Vi är som två främlingar i samma hytt. Ingen har nåt att säga till varandra och möter vi varandra i köket eller utanför toaletten så blir det tyst och pinsamt.

Mingus är min Carola, Mingus är min främling

Jag undrar vad han egentligen tänker på?

29.01.2010 kl. 13:59

Janne fick mig att tänka...

Förra julen spenderade jag och familjen sex veckor i Thailand. Tanken var att det sku vara en härlig semester. Vilket det inte var. Vi var sjuka hela tiden. RS-virus, rota och lunginflammationer satte sordin på stämningen.

Men det är inte pointen med min berättelse för dagen.

Det har egentligen inget med Thailand att göra. Istället handlar det om Jukka och Janne.

Jukka och Jannes mycket dåliga inflytande.

Dagen innan vi reste var jag på jobbet och kopierade upp några kopior på våra pass. Det var en lördag så både Janne och Jukka var på jobb. Jag hade med min son och han samtalade med J&J medan jag kopierade.

Jukka gav sonen en slickepinne och sade samtidigt:
- Du ska säga att din pappa är en pung

MEN

Sonen missförstod Jukka. Sonen trodde att slickepinnen var en pung. Att ordet pung är en synonym för ordet slickepinne

När vi var klara tog jag också en slickepinne. Och när vi gick till bilen så stannade sonen och såg på mig

- Pappa, varför slickar du på min pung?

Tack ska ni ha, killar. Det är precis vad en far vill höra av sin son
29.01.2010 kl. 09:11

Ensam är stark

Så är det en halvtimme innan frun boardar flyget till Bangkok. Nu är farsan och barnen på egen hand i dryga två veckor. Hitills har det gått riktigt bra. Lade pojkarna i säng för en halvtimme sedan och ingen sover. Skratt och möbler som flyttas hörs från övre våningen. Men det får vara. För nu. Ikväll kör vi segast ger sig. Och jag har tänjt kroppen!
28.01.2010 kl. 20:35

Vårda ditt språk, gubbjävel!

Som förälder är det viktigt att välja ord inför sina barn. Inte svära, använda dubbla budskap osv.

Förstås felar alla nångång. Det är bara sånt som händer. Kanske du stöter tån rätt in i soffsockeln och känner att det enda som kan ta bort smärtan är en ordentlig och pedagogisk ramsa bestående av en rad nyckelsvordomar.

Med det i bakfickan. Följande scenario utspelades hemma hos mig.

Sonen, 3 år: När är det mat?

Jag: Riktigt just

Sonen, 3år: Jag är så satans hungrig!
28.01.2010 kl. 15:55

Trendnisse

Följer som bäst med Steve Jobs presentation av den nya vill-ha-manicken. Den som kommer att revolutionera världen, iPaden.

Känns bra. För första gången på länge hänger jag med i trenderna.

Även om det bör påpekas. Den enda Apple produkten jag nånsin ägt är en Mac Plus från 1989. Den hade t.om en extern hårdskiva på 60mb.

Problemet var att ifall du startade den externa hårdskivan före datorn så gick den inte igång. MEN...ibland gällde det motsatta.

Ergo: Jag bet så att säga i det sura äpplet. Och ingen Macprodukt efter det.
27.01.2010 kl. 21:34

Resor kräver resurser

Det är märkligt att själva förberedelserna inför en resa ofta räcker längre än själva resan. Just nu känns det som om min fru packat i 12 dagar när hon ska vara borta i 11.

Jag brukar köra med en helt annan approach: de fyra p:na

Pengar
Piller
Pass och
Piljetter

Det är min far som berättat det för mig. Han skrattade jättelänge när han kom till piljetter
27.01.2010 kl. 20:35

Trebarnsfar bosatt i förortsdjungeln. Precis som Kent från jeppis så jobbar jag med media, dock med säte i Vasa. Älskar antikrundan och all form av träning. Är jättenördig, fast på ett bra sätt. På ett kreddigt och spännande sätt.

Senaste kommentarer

15.04, 17:56Bloggflytt av x3m.fi/nicke_alden
25.01, 10:34Skavlan av Kati
24.01, 18:58Kungen är far till alla barnen av popcorn.ratata.fi
16.01, 22:35Trotset av lilian
14.01, 20:44Pumping Iron av annehietanen.ratata.fi