Let's Dance

Ser på premiären av Let's Dance. Det är helt ok. Väntar med spänning på författaren Björn Ranelid. Älskar hans osvenska framhållning. Han brukar säga att det finns ingen som skriver så bra som honom. Sånt gillar jag. Människor som är bra och vågar säga det. Dessutom går han hårt åt brunkrämen och hymlar inte med det överhuvudtaget.

Andreas Weise var lite tuff när Tony Irving bad honom stänga munnen och Weise tyckte det var märkligt att Irving bad om nåt sånt.

Anders Bagge är alltid intressant. Jag spänner mig en aning när jag ser honom på teve. Han lider av enorm scenskräck och jag har tillsammans med kollegerna på X3M bevittnat när han fick en minipanikattack. Det känns som om han kan bryta ihop närsomhelst, men just när stunden är kommen så andas han ut och drar ett skämt och ler på ett baggiskt behagligt sätt.

Tur är att David Hellenius håller måttet. Att han inte gått Jihdedöden till mötes. David Hellenius är Sveriges bästa programledare. Tyvärr är Let's Dance bara ett helt okej program.
07.01.2011 kl. 22:46

Middagstid

- Visste du att gaffeln inte ska ätas upp?

Jag som älskar ljudet av emalj som möter polerat stål.


07.01.2011 kl. 18:55

Sjuk men inte nedslagen

Joanna hävdar att jag är dåligt sällskap när jag är sjuk. Det stämmer inte. Jag är hur rolig som helst.

Nu t.ex smörar jag en smörgås med en sked istället för en kniv.

Haha. Briljant.
06.01.2011 kl. 20:08

Kalkontid med Bennifer

Söker efter ostiga filmcitat och hittade den här
J.Lo vet hur man spinner orden för att locka fram den rätta känslan.  Slår "you complete me" vilken given söndag.
05.01.2011 kl. 15:41

Tandläkartid

Jag har jättesvårt att komma ihåg tider. Ifall jag inte plitar ner de i min kalender går de förlorade. Därför har jag gift mig med en kvinna som fyller samma dag. Ett praktiskt arrangemang.

Nå nej, älskling.

Men visst underlättar det. Nu har jag fått en tandläkartid jag garanterat inte kan missa. Den 11.01.11 kl 11.

Receptionisten började väl tröttna på mina eviga samtal om när jag hade tid.
05.01.2011 kl. 12:16

Snöbeklädda dagar skrinnar förbi

Just nu är det säsongsuppehåll för de flesta serier i USA. Vilket är synd eftersom det finns så lite bra teve att kolla på.

Ingen Big Bang Theory så långt ögat kan nå. Inte en droppe Gossip Girl på flera dagar. Med en fjärrkontroll i handen och sockor av ylle sitter jag i soffan och längtar efter Modern Family.

Men säsongsuppehållet är kort, så småningom snöar det bort och vardagskvällarna återgår till det normala.
04.01.2011 kl. 19:43

Hetaste snacket i Finland

Vasabladet har ett samarbete med familjeliv.se. På deras webbsidor finns en ständig banner från familjeliv med en underrubrik som lyder det hetaste snacket i Finland.

Idag är det hetaste snacket hur vi knäpper fingrarna och när vi är födda.

En dubbelfråga dessutom. Här snackar vi framom främsta linjen i en barnsäkrad miljö. The Expendables med en ung Maculay Culkin  i huvudrollen.
04.01.2011 kl. 13:03

Kattlukt

Tisdagar är numera mina lördagar. Jag jobbar varje helg och är därför ledig måndag - onsdag.

Just nu sitter och jag och avnjuter rester från igår, pojkarna kollar på barnkanalen och tjejerna gör säkert nåt tjejjigt.

Allt är bäddat för en skön lördag - om inte det vore för det faktum att katten Mingus sitter i min famn och fiser nåt så oerhört. Vi snackar de kokkolensiska årmarna. Själsliga mördarfisar.
04.01.2011 kl. 12:29

Det ska kännas

Ända sedan militärtiden har jag haft ett problematiskt förhållande med läkare. Problematiskt i den bemärkelsen att jag är rädd att slösa deras dyrbara tid med obetydliga krämpor.

BTUT*-sjukan kan vi kalla det för.

Även om jag var sjuk och visste om det så kändes det som en seger när jag gick till sjukstugan och fick diagnosen spräckt trumhinna och lunginflammation. Yes, jag är sjuk och ingen BTUT!

Det här tankesättet har följt med i det civila och ännu känner jag att jag är tvungen att nästan ursäkta mig när jag besöker en läkare. Säger något i stil med:

"Jag ville försäkra mig om att allt är ok, men vill absolut inte ha sjukledigt."

Bara för att visa att jag inte maskar mig. Idag bestämde jag mig för att ändra på det. Kom in på mottagningen, träffade sköterskan och sade att jag har angina.

En timme senare ringde hon och sade att jag inte har angina. Halsen är sjuk, det går nog över.

*BTUT = Befriade från tyngre utetjänst. Befrielsen som tillföll den som hade ont i motivationen.
03.01.2011 kl. 21:11

Nötter är halsens viagra - fast tvärtom

Jobbat hela nyåret. Roligt att snacka med Nicke i tio timmar, även om det mest revolutionerande vi kom på var problematiken som skulle uppstå ifall Stålmannen och Spindelmannen jobbade på samma redaktion. Fatta vilken konkurrens om scoopen och hjältedåden.

Helt galet. Nästan som Castro. Eller världsspråket Esperanto.

Hittade ikväll mirakelkuren mot angina. Toffifee. Nöten i mitten skrapar bort smärtan.
02.01.2011 kl. 23:36

Världens bästa serie blir film

Jag är en stor vän av serietidningar och Tintin är min absoluta favorit. Tillsammans med min kollega Antti så har vi en tävling i vem som snabbast kan samla alla serietidningar. Tyvärr ligger jag fortfarande under tio stycken.

Men till min stora förvåning och fruktansvärt intensiva glädje fick jag nyss veta att Tintin blir film. Nästa år. Steven Spielberg regisserar, Andy Serkis spelar Captain Haddock.

Ojoj...första filmen heter Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn.
Men mest ser jag framemot Tintin i Kongo. Hur filmatiserar man den? Ifråga om politisk inkorrekthet toppar den till och med den brunbergska kyssen.
30.12.2010 kl. 12:17

Jag vill inte gå lägga mig!

Bara en puss till...och en kram. Snälla ett glas vatten, var är min poppe? Jag måste bara säga godnatt till storebror. Jag behöver kissa! Var är min poppe? Kan jag få en godnatt kram? Men jag har inte fått en slängpuss? Pappa, kan du rätta till täcket? Varför får jag inte läsa en stund? Pappa, jag har två par kalsonger på mig! Pappa du glömde krama mig...och så en puss. Den sista, jag lovar....paaaaapppaaaa...
29.12.2010 kl. 22:06

Vbl vs Hbl

Träffade några kompisar igår, spelade Morjens och konstaterade att det är en fördel ifall man åtminstone under studietiden bott i Helsingfors.

Eller om du har ingående kunskaper i släkten von Bonsdorff, alternativt Amos Andersson.

I något skede började vi diskutera skillnaden mellan finlandssvenska dagstidningar. Jag har alltid tyckt att det är lite märkligt att enbart prenumerera på t.ex HBL ifall du är bosatt i Österbotten - och givetvis vice versa. Det lokala perspektivet går en förbi.

Två av riddarna runt det rektangulära bordet hade nämligen sagt upp sin VBL-prenumeration eftersom de anser tidningen vara totalt undermålig. Hbl the weapon of choice kring morgonmålet istället.

Jag försvarade VBL med sextiotre procents entusiasm. Men varje argument möttes med ett aningen vassare motargument.

Idag när jag slår upp vbl.fi så pryds paradplatsen av följande rubrik

"Genmutationer gör finländare våldsamma".

En artikel varje tidning publicerade för en vecka sedan.

Men det är lugnt, hoppets finns kvar. Snart är ekonomisektionen briljant i sin analys, utrikessidorna först och störst i sin rapportering.
29.12.2010 kl. 10:41

Dagens gästbloggare: Elias, 2år

doagjadpö aäåöf aölf

7467dfhy6jkhg

r46hj4

Värsta Jack Kerouac in the making
27.12.2010 kl. 20:09

Det är okej att tycka om fru Dion

Min bror med familj var på besök idag. Vi snackade bl.a skemmeslåtar.

Brorsans var Carolas låt När löven fallerMin är Celine Dions  Pour que tu m'aimes encore
Vet inte riktigt vilken som är värre.
27.12.2010 kl. 17:25

Trebarnsfar bosatt i förortsdjungeln. Precis som Kent från jeppis så jobbar jag med media, dock med säte i Vasa. Älskar antikrundan och all form av träning. Är jättenördig, fast på ett bra sätt. På ett kreddigt och spännande sätt.

Senaste kommentarer

15.04, 17:56Bloggflytt av x3m.fi/nicke_alden
25.01, 10:34Skavlan av Kati
24.01, 18:58Kungen är far till alla barnen av popcorn.ratata.fi
16.01, 22:35Trotset av lilian
14.01, 20:44Pumping Iron av annehietanen.ratata.fi