Gravid

Funderar på omskrivningar av ordet gravid. Behöver lite hjälp.

Väsignat tillstånd är ju en klassiker. Tycker personligen bäst om "kärlek i magen" Lite yummy, yummy, yummy I got love in my tummy.

Har du nån fyndig synonym på lager?
26.02.2010 kl. 09:20

Antikrundan

För andra veckan i rad har Antikrundan fått ge vika för OS. Detta är inte acceptabelt. Sveriges i särklass bästa program kan inte åsidosättas så här plumpt.

Visst, OS är viktigt. Sport är större än livet och curling är vingslagen som får kärleken att lyfta. Fine. Men inte på bekostnad av Antikrundan.

Vad är ett trött skiathlon i jämförelse med Knut Knutssons intensiva blick när han får sätta fingrarna på ett gammalt vitrinskåp modell Dalarna 1789? När det riktigt kliar i byxorna. Och spänningen, klimaxet, toppen på den dramatiska valen:

Hur mycket är skåpet värt...?

Hon gissar på 4 000kr. Knut skrattar, kan inte fatta hur dum hon är. Klart att hon vet att det är mycket mera värt. Hon är bara modest, försiktig. Vill inte skämma ut sig.

Så släpper han bomben. 28 000kr! Hon svimmar. Nästan. För händerna över munnen som ett tecken på hennes förvåning. Men innerst inne visste hon nog det. Annars hade Knut inte intresserat sig.

Sedan kommer en tempoväxling. Det lugnar ner sig. För en stund. Snart är vi där igen. Ett nytt klimax. En ny undervärdering och en ny förvåning.

för att citera Mr C Walken:

"Jag har feber och det enda botemedlet är mera Antikrundan!"
25.02.2010 kl. 18:53

Me, Myself and I

En amerikansk komiker sade en gång i tiden:

"Jag hade en synsk flickvän, men hon lämnade mig innan vi träffades"

Alla har vi våra metoder hur vi hanterar saker och ting här i livet. Framför allt just ensamhet.

Jag hade en kompis som på discon alltid bjöd upp tjejer upp till dans. Men ingen tackade nånsin ja. Kände han sig slagen? Säkert. Visade han det utåt? Nej.

Efter x antal nej tack ställde han sig i ett hörn och dansade med sig själv. Tätt omsluten av sina egna armar. Så att det utåt sett sku se ut som om han hade nån att dansa med.

Alla är vi vår egen lyckas smed. Ibland just med extra betoning på "egen".

Eller lite som på frågan "har du nångång haft sex" svara "ja, men inte med en annan person."
25.02.2010 kl. 13:04

Sungha Jung X3M-edition...

...finns nu på Youtube

Men...."Dö room is yoooorss" med tanke på att jag bott i Kanada sku man tro att jag kunde bättre engelska. Och vem säger så. Dö room is yoors. Ingen. Det är inte ens ett uttryck. Skyller på språklig black out.
25.02.2010 kl. 09:52

Vett och måltidsetikett

Idag under lunchen gjorde en kollega någonting jag inte sett nån göra på mycket länge. Eller det är egentligen en lögn. Barn brukar med jämna mellanrum göra så. Dricka ur soppskålen. Nu var det inte en soppskål det var frågan utan en efterrätt i semiflytande format. Blåbärskräm med en klick grädde i.

Jag förfärades av detta grottmannabeteende.Det är visserligen också en lögn. Så gjorde jag nämligen tidigare. När jag var singel. Innan jag hade en fru. Såna brister brukar med tiden slätas ut. Och tiden är i denna bemärkelse en omskrivning av det kvinnliga släktet.

Men så poängterade denna grottman någonting som fick mig att tänka om.

Varför är det t.ex okej att äta musslor på det sätter vi gör. Vi för skalet till munnen och sörplar. Vi sörplar som om vi aldrig sörplat tidigare. Som om vi försöker göra en FMJ; Suga en golfboll genom en trädgårdsslang. Ingen skam där. Eller varför inte franskisar. De får vi äta med händerna. Till och med slicka bort saltet från fingrarna.

Soppskålen till munnen. Sörpla i dig innehållet - inte okej.
Musslans skal till munnen. Sörpla i dig innehållet - okej.

Mycket märkligt, eller hur?
24.02.2010 kl. 19:58

Oförskämdheter

Min kollega Nicke är en mycket oförskämd ung man...

ett sånt här kaffebefläckat papper låg på bordet
och vet ni vad Nicke säger?

"Titta, Magnus har suttit här"

Så kan man väl inte säga. Det är inte ens roligt, bara elakt. Omoget och vulgärt med en patina av tragik.

Usch. Fy. Skäms.
24.02.2010 kl. 13:14

Morgonkaffe

Note to self: Se till att dricka kaffe ur rätt kopp. Den rykande varma och framför allt färska koppen. Inte den som stått på bordet i tre dagar. Det är inte lika gott.


24.02.2010 kl. 09:17

Jonas Englund...

...är dagens ordkonstnär

Läs hans krönika om analsex - shit happens! här

23.02.2010 kl. 12:38

Mina bröstmuskler är större än dina

Det värsta jag vet är när jag vaknar på morgonen och märker att mina anatomiskt korrekta dyna har i förhållande till mitt huvud och min nacke befunnit sig i en anatomiskt icke-korrekt position.

Vilket innebär en rejäl huvudvärk på morgonen. Så nu, två värktabletter senare sitter jag här på jobbet och stretchar nacken i alla tänkbara ställningar.

Som en nackversion av Kama Sutra. Det är jag omslagspojke för just nu.

Men värst av allt är att jag inte har nån annan än mig själv att skylla på. Min naprapat sade nästan med ilska i rösten att "så där går det, när pojkar bara tränar bänkpress!"

Vilket är, pinsamt nog, helt sant. I ett par år tränade jag bänkpress rätt så frenetiskt. Till slut nådde jag mitt mål: 100kg. Med återkommande ryggskott och nackont som bonus.

Men vilken känsla att pressa 100. Jag höll visserligen masken när jag lyckades. Som om det är nåt jag gör varje dag. Inombords skrek jag dock av lycka. Jag ville kasta mig i x-ställning på marken och citera valfri Tina Turner låt med den där rätta uplifting-känslan.

Ett par veckor senare hade vi familjemiddag. Hela familjen samlad. Mitt gudbarn satte i famnen såg på mig och frågade:

Varför har du bröst?

Sen var bänkpresshistorien slut.
23.02.2010 kl. 09:09

Inte enbart könssjukdomar smittar...

...det gör väl också glädje.

Saker som gör mig glad just nu

- Politker (tjänstemän) som vågar vara sig själva. Såna som t.ex kan säga "jag blev fittig" på band. Viktigt att våga visa känslor.

- 14-åriga koreaner. Jag vet, det låter fel. Men så är det. (Syftar förstås på Sungha Jung, shit vad kille kan spela).

- Påståenden istället för frågor. Nåt som barn är bra på. Istället för att fråga: Pappa, har du saknat mig? Så formulerar sonen om frågan till ett påstående "Oj, pappa vad du har saknat mig!".
22.02.2010 kl. 13:56

Sungha Jung

Igår var Janne starstruck. Idag är det min tur.

Denna kille ska jag träffa under förmiddagen. Han är helgrym.


22.02.2010 kl. 09:09

Prästens lilla flotte

Jag vet inte hur det är med dig, men påminner inte denna skål dig en aning om en......?

Åtminstone tycker min fru det. Jag håller med.
21.02.2010 kl. 20:42

Varpajaiset

Ikväll ska jag på varpajaiset. Finns det förövrigt nåt bra ord på svenska för denna högst maskulina tillställning i mjukhetens tecken?

Traditionen påbjuder cognac och cigarrer. Men eftersom vi är en grupp individer med tvivelaktiga nöjen så blir det magickort istället halva lördagsnatten lång.

Min fru är chockad över bristen på dekadens.

(Satte en lång stund och funderade på varför datorn låter så konstigt. Ett märkligt surr jag inte hört tidigare. Vände och vred på datorn, klappade den lätt vid sidan men ingen förändring. Efter ett tag märkte jag att kylskåpet stod på glänt.)
20.02.2010 kl. 18:15

HungrigMen, nog är det väl bättre att vara hungrig och dofta gott än att bara vara hungrig. Eller?
20.02.2010 kl. 13:25

Inner circle

Läste just om mysfabos svettproblem. Det för mig några år tillbaka i tiden. Då svettades jag som en gris. Niagarafallen hade permanent förflyttat sig till mina armhålor. Så kändes det i varje fall. Som en överviktig förortsmafioso med guldlänk direkt från Sopranos.

Ingen deoderant hjälpte och tro mig, jag prövade de flesta. Till slut blev det ett problem. Mycket av min energi gick åt att fundera på svett. Jag hatade den där fuktiga känslan som sprider sig från kroppen till t-skjortan. Efter ett tag kyls svetten ner och äckligheten växer kumulativt.

Men så en grådaskig tisdag gick jag till apoteket och hittade en anspråkslös butelj. Denna buteljs innehåll applicerade jag under armarna. Följande dag hade jag inget skinn kvar i armhålorna. Det var rött och sårigt. Skinnet hade nästan frätt bort.

Men jag var torr. Från den dagen framåt tills idag är jag torr. I vått och torrt.

Det är enkla nöjen vi har, när det kommer till kritan, eller hur?
19.02.2010 kl. 19:29

Trebarnsfar bosatt i förortsdjungeln. Precis som Kent från jeppis så jobbar jag med media, dock med säte i Vasa. Älskar antikrundan och all form av träning. Är jättenördig, fast på ett bra sätt. På ett kreddigt och spännande sätt.

Senaste kommentarer

15.04, 17:56Bloggflytt av x3m.fi/nicke_alden
25.01, 10:34Skavlan av Kati
24.01, 18:58Kungen är far till alla barnen av popcorn.ratata.fi
16.01, 22:35Trotset av lilian
14.01, 20:44Pumping Iron av annehietanen.ratata.fi